A fasírt


Egyszerű, gyors, bármilyen főzelékhez kiváló feltét a fasírt.

Hozzávalók:

     50 dkg darált sertéshús
     2 db zsemle
     2 db tojás
     1 db vöröshagyma
     3 gerezd fokhagyma
     1 csipet majoranna
     csipetnyi őrölt fűszerpaprika, 
     só, bors
     zsemlemorzsa
     5 dl olaj a sütéshez

Elkészítése:

     A zsemléket beáztatjuk vízben, majd kinyomkodjuk.
     Hagymát apró kockára vágjuk, megdinszteljük.
     Majd az alapanyagokat összekeverjük.
     Fűszerezzük, belekeverjük az összezúzott fokhagymát is.

     Gombócokat formázunk a masszából, egy kicsit kilapítjuk.
     Megforgatjuk zsemlemorzsában mindkét oldalát.
     Majd:
     Nem túl forró olajban mindkét oldalát kisütjük, lassú tűzön.

Tállalhatjuk!





Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptajánló

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptajánló

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »