Bagett


A legegyszerűbb mini bagett recept, bagett sütőforma nélkül

A legegyszerűbb mini bagett recept, bagett sütőforma nélkül. Reggeliknél kávéhoz, teához, kakaóhoz kiváló, sőt más ételekhez kenyér helyett is fogyasztható. Nincs benne semmi adalékanyag és még tej sem!


Hozzávalók

- 70 dkg liszt 

- 1 teáskanál cukor

- 1 teáskanál só

- 10 gram szárított élesztő

- 50 ml olaj

- 500 ml langyosvíz

Elkészítése

- Hozzávalókat összerakjuk és kidagasztjuk

- Letakarjuk és 50 percig kelesztjük

- Utána lisztezett deszkára kitesszük

- Kicsit összeigazítjuk és hét - nyolc darabra vágjuk

- Minden darabot elnyújtjuk és kifli formára tekerjük

- Majd a végüket beigazítjuk.

- Tepsibe, sütőpapírra  sorba rakjuk,

- Tetejét ízlés szerint beirdaljuk,

- Majd tej és olaj keverékével megkenjük a tetejüket.

    / Itt most csak olajjal kentem meg a tetejét,

      és egyik felére sót és köménymagot szórtam./

Sütőbe teszem!

- Bagett sütés közben!

- 180 fokon 25-27 perc alatt készre sütjük.

Ne tévesszen meg senkit a színe! Ez nem lesz szép sárga vagy piros színű, nehogy sokáig süssük és nagyon kiszárítsuk!

Készen van a  finom házi bagett!


Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »