Burgonyafőzelék és a feltét....
Burgonyafőzelék, most sült kakascombbal
Elkészítése:
- Vöröshagymát aprítsuk össze és tegyük fel dinsztelni, pirítani egy kicsit, kevés olajjal.
- Az összekockázott burgonyát is öntsük rá, keverjük át párszor és..
- Öntsünk ráannyi vízzel, hogy éppen csak ellepje.
- Ízesítsük sóval, borssal, a babérlevéllel és a meghámozott fokhagymagerezdekkel, majd főzzük puhára (kb. 20 perc, krumplifajtától függően).
- Ha megfőtt a krumpli, készítssünk tejfölös habarást
- Vízzel vagy a krumpli főzőlevével keverjük simára, és adjuk hozzá a főzelékhez.
- Keverjük össze az egészet és forraljuk fel.
- A levét ízlés szerint hígíthatjuk, vagy ha egy kicsit tovább forraljuk, akkor sűríthetjük.
- Frissen sült húsokkal, fasírttal igen ízletes lesz az ebédünk.!
ÍzVilága receptek
ÍzVilága receptek