Burgonyafőzelék és a feltét....

Burgonyafőzelék és a feltét....


Burgonyafőzelék, most sült kakascombbal

Ha szeretitek a krumplifőzeléket, akkor ezt a trükköt ismerni kell! 

Első a reszelt hagyma. Kellemes ízvilágot kölcsönöz majd az ételnek.
Második trükk, használd fel a krumpli főzőlevét is 

Hozzávalók:

- Fél kg krumpli
- 1 db babérlevél
- Só, bors
- Kevés olaj
- 2 ek liszt
- 2 gerezd fokhagym
- 1 dl főzőlé (Esetleg víz)
- 3 ek tejföl
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- Kevés ecet ízlés szerint, vagy citromlé
- Egy-két karika citrom

Elkészítése:

- Vöröshagymát aprítsuk össze és tegyük fel dinsztelni, pirítani egy kicsit, kevés olajjal.

- Az összekockázott burgonyát is öntsük rá, keverjük át párszor és..

- Öntsünk ráannyi vízzel, hogy éppen csak ellepje.

- Ízesítsük sóval, borssal, a babérlevéllel és a meghámozott fokhagymagerezdekkel, majd főzzük puhára (kb. 20 perc, krumplifajtától függően).

- Ha megfőtt a krumpli, készítssünk tejfölös habarást

- Vízzel vagy a krumpli főzőlevével keverjük simára, és adjuk  hozzá a főzelékhez.

- Keverjük össze az egészet és forraljuk fel.

- A levét ízlés szerint hígíthatjuk, vagy ha egy kicsit tovább forraljuk, akkor sűríthetjük.

- Frissen sült húsokkal,  fasírttal igen ízletes lesz az ebédünk.!

 
 
 

 

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »