Hozzávalók:
- 20 dkg főtt áttört burgonya (tisztán mérve),
- 15 dkg vaj vagy margarin,
- 20-25 dkg liszt,
- só,
- a tetejére nem tojás, hanem tejföl kerül majd...
- meghintjük pirospaprikával és köménymaggal.
Elkészítése:
- A vajat a liszttel elmorzsoljuk, megsózzuk, és az áttört burgonyával összegyúrjuk.
- Lisztezett gyúródeszkán késfok vastagra nyújtjuk, majd egymás után kétszer úgy hajtogatjuk, mint a leveles tésztát.
- Végül kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, és derelyevágóval egy centi széles rudakra vágjuk.
- Sütőlemezre fektetjük, és minden rudacska tetejét pirospaprikával elkevert tejföllel megkenjük,
- Köménymaggal megszórjuk.
- Forró sütőbe tolva, szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá!