Hozzávalók:

 - 20 dkg főtt áttört burgonya (tisztán mérve),

- 15 dkg vaj vagy margarin,

- 20-25 dkg liszt,

- só,

- a tetejére nem tojás, hanem tejföl kerül majd...

- meghintjük pirospaprikával és köménymaggal.

Elkészítése:

- A vajat a liszttel elmorzsoljuk, megsózzuk, és az áttört burgonyával összegyúrjuk.

- Lisztezett gyúródeszkán késfok vastagra nyújtjuk, majd egymás után kétszer úgy hajtogatjuk, mint a leveles tésztát.

- Végül kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, és derelyevágóval egy centi széles rudakra vágjuk.

- Sütőlemezre fektetjük, és minden rudacska tetejét pirospaprikával elkevert tejföllel megkenjük,

- Köménymaggal megszórjuk.

- Forró sütőbe tolva, szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat hozzá!