Egy gyors fánk receptje


Gyorsan elkészíthető édesség ebédre, egy jó kis leves után, vagy egyszerűen csak délutáni  desszertként fogyasztva.

 Hozzávalók:

- 1 tojás

- 350 gr liszt

250 gr joghurt

- 3 evőkanál cukor

- 3 evőkanál olaj

- 12 gr sütőpor

- 1 teáskanál vaníliás cukor

- Csipet só

- Olaj a sütéshez

Elkészítés:

- Egy közepes méretű tálban üssük fel a tojást, majd adjuk hozzá a joghurtot és keverjük össze alaposan.

- Adjuk hozzá a cukrot, olajat, vaníliás cukrot és egy csipet sót. Keverjük jól össze a hozzávalókat.

- Szitáljuk bele a lisztet és adjuk hozzá a sütőport. Keverjük addig, amíg sima tésztát nem kapunk.

- Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl sokáig, csak annyira, hogy a hozzávalók éppen összeálljanak.

- Formázzuk a tésztát derelyevágó segítségével

- Melegítsünk fel bő olajat egy serpenyőben közepes lángon. A fánkoknak át kell sülniük rendesen, ezért ügyeljünk a megfelelő hőmérsékletre.

Tálalás:

Tálaljuk a fánkokat porcukorral megszórva. Esetleg kísérhetjük lekvárral vagy mézzel is. Friss gyümölcsökkel, például eperrel vagy málnával is kiváló.

Jó étvágyat!

 

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »