Egy gyors fánk receptje
Gyorsan elkészíthető édesség ebédre, egy jó kis leves után, vagy egyszerűen csak délutáni desszertként fogyasztva.
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 350 gr liszt
- 250 gr joghurt
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál olaj
- 12 gr sütőpor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- Csipet só
- Olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Egy közepes méretű tálban üssük fel a tojást, majd adjuk hozzá a joghurtot és keverjük össze alaposan.
- Adjuk hozzá a cukrot, olajat, vaníliás cukrot és egy csipet sót. Keverjük jól össze a hozzávalókat.
- Szitáljuk bele a lisztet és adjuk hozzá a sütőport. Keverjük addig, amíg sima tésztát nem kapunk.
- Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl sokáig, csak annyira, hogy a hozzávalók éppen összeálljanak.
- Formázzuk a tésztát derelyevágó segítségével
- Melegítsünk fel bő olajat egy serpenyőben közepes lángon. A fánkoknak át kell sülniük rendesen, ezért ügyeljünk a megfelelő hőmérsékletre.
Tálalás:
Tálaljuk a fánkokat porcukorral megszórva. Esetleg kísérhetjük lekvárral vagy mézzel is. Friss gyümölcsökkel, például eperrel vagy málnával is kiváló.
Jó étvágyat!
ÍzVilága receptek
ÍzVilága receptek