Hagymás csibemáj, párolt rizzsel
Hagymás csibemáj, párolt rizzsel
Én most csak egy adagot készítettem, de amilyen laktatós ez nekem két étkezésre is elegendő.
Hozzávalók:
- 25 dkg (3-4 db) friss csibemáj
- kb. fél bögre rizs
- kevés olaj (2-3 evőkanál)
- bors (ez feltétlenül szükséges)
- só,
- babérlevél a rizsbe
- 2 db hagyma (én most lilahagymát sütöttem alá, azért ilyen sötét színű)
- zöldségek a készétel tetejére, de az őszibarack befőtt is nagyon finom mellé.
Elkészítése:
A rizst feltettem főni háromszoros vízben, a fűszerekkel.
Közben a serpenyőben az olajban kicsit megdinszteltem az összevágott hagymákat, rátettem a tetejére a csibemájakat és bőségesen meg is borsosztam.
Majd kíméletes egy-két kevergetés után készre sütöttem. (Csak addig süssük, hogy ne legyen véres a máj közepe, majd sózzuk, ha szükséges ismét borsozzuk és tálalhatjuk.)
Bármilyen savanyúsággal, de leginkább befőttel tálalva egy gyorsan elkészíthető finom ételt kapunk.
ÍzVilága receptek
ÍzVilága receptek