Hagymás csibemáj, párolt rizzsel

Hagymás csibemáj, párolt rizzsel


Hagymás csibemáj, párolt rizzsel

Én most csak egy adagot készítettem, de amilyen laktatós ez nekem két étkezésre is elegendő.

Hozzávalók: 

- 25 dkg (3-4 db) friss csibemáj

- kb. fél bögre rizs

- kevés olaj (2-3 evőkanál)

- bors (ez feltétlenül szükséges)

- só,

- babérlevél a rizsbe

- 2 db hagyma (én most lilahagymát sütöttem alá, azért ilyen sötét színű)

- zöldségek a készétel tetejére, de az őszibarack befőtt is nagyon finom mellé.


Elkészítése:

A rizst feltettem főni háromszoros vízben, a fűszerekkel.

Közben a serpenyőben az olajban kicsit megdinszteltem az összevágott hagymákat, rátettem a tetejére a csibemájakat és bőségesen meg is borsosztam. 

Majd kíméletes egy-két kevergetés után készre sütöttem. (Csak addig süssük, hogy ne legyen véres a máj közepe, majd sózzuk, ha  szükséges ismét borsozzuk és tálalhatjuk.)

Bármilyen savanyúsággal, de leginkább befőttel tálalva egy gyorsan elkészíthető finom ételt kapunk.


Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »