Hideg gyümölcsleves 2.
Gyümölcsleves szilvából és őszibarackból cukor nélkül készítve!
Hozzávalók 2 személyre:
3-4 db őszibarack
6-8 db szilva
Fűszerek:
fahéj, szegfűszeg,köménymag, kevés rum,
liszt vagy pudinpor
Elkészítése:
Szilvákat kettévágjuk, őszibarackokat meghámozzuk, tetszés szerinti darabokja vágjuk.
Beletesszük egy fazékba, annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje és feltesszük főni.
Beletesszük a fűszereket is. Olyan arányban és annyit, amennyi ízlésünknek megfelelő.
A gyümölcs gyorsan fő, vigyázzunk rá, hogy ne főjjön szét!
Készítünk rá vékony habarást, vagy a pudingporral besűrűsitjük a levest.
Ha forralás után nagyon sűrű lett , öntsünk rá kevés vizet és forraljuk ismét fel.
Beleöntünk 0,5 vagy egy dl rumot. Elkeverjük.
Hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
ÍzVilága receptek
ÍzVilága receptek