Kakascomb és töltelék sütve tepsiben
Kakascomb és hozzávaló töltelék tepsiben sütve...
A napokban tisztítottam fel két egy év körüli kakast. Maradhattak volna még a kertben, de sehogyan sem tudták eldönteni, hogy ki az úr a háznál és félő volt, hogy megsebzik, vagy megölik egymást. Ezért hát erre a két legveszélyesebb állatra került a választásom, hogy el kell hagyni nekik a tyúkólat.
Felbontásuk után a fődarabokat is és a többi részüket is(belsőség,lábak fejek, szárnyak) úgy daraboltam és adagoltam szét, hogy hogy amit kiveszek a fagyasztóból azt egyszerre fel tudjam használni, egy napon, hogy ne kelljen újra befagyasztani.(Soha nem szoktam a már egyszer kiolvasztott húst újrafagyasztani.)Nem sok húst fogyasztunk, ezért kis adagokat készítek.
Ehhez a mai ételemhez elővettem 2 db combot (alsó és felsőcomb egyben), a mellet és a két kakas nyakának a bőrét, melyet nem daraboltam szét, hanem egyben hagytam, azért, hogy majd megtöltöm őket. Ehhez még a bontásnál lenyúztam a nyakcsontokról a bőrt egészben.
Hozzávaló húsok:
- két db egész comb
- két db kakas nyakának a bőre
- két db kakasmáj
- fél kakasmell
Töltelékhez:
- kakas máj
- egy csésze rizs
- egy csomó petrezselyemzöld
- fűszerek
Sütéshez:
- tepsi fedővel,
- fűszerek
- kevés olaj, vagy baromfizsír
Elkészítése:
- Először is a rizst kevés vízzel felteszem, hogy félig megfőjjön, majd leveszem, hogy hűljön.
- A tepsit előkészítem a sütéshez
- Combokat, mellet fűszerezem és beleteszem.
- A nyak bőrök egyik végét bevarrom még a töltés előtt
- Majd elkészítem a tölteléket.
Töltelék:A májakat nyersen szétzúzom, ráteszem a félig főtt rizsre, egy csomó összeaprított petrezselyemzöldet is ráteszek, sózom, borsozom és ha vavami eszembe jut fűszer, azt is ráteszem (ki, mit szeret) összekeverem és betöltöm a bőrökbe. Bevarrom, vagy betűzöm ezt a nyitott két végét is és beteszem a combok mellé a tepsibe.
Megjegyzés: Maradt egy kis töltelékem, ennek egyik felét káposztalevélbe tekertem és úgy tettem a tepsibe, a másik felét pedig jobb híján egy nagy kápia paprikába töltöttem és úgy tettem a többi sütnivaló közé. Ezeket osztom majd tányérokra.
MEHET minden a sütőbe!
A tányéron a felső db a töltött káposztalevél, az mellette a sült comb.
A második tányér pedig kakasmell sütve, mellette a töltött kakasnyak.
Ezekhez az ételekhez nem kell köret, csak zöldségekkel, vagy befőttel javasolt tálalni.
Jó étvágyat hozzá!
ÍzVilága receptek
ÍzVilága receptek