Kakascomb és töltelék sütve tepsiben

Kakascomb és töltelék sütve tepsiben


 Kakascomb és hozzávaló töltelék  tepsiben sütve...

A napokban tisztítottam fel két egy év körüli kakast. Maradhattak volna még a kertben, de sehogyan sem tudták eldönteni, hogy ki az úr a háznál és félő volt, hogy megsebzik, vagy megölik egymást. Ezért hát erre a két legveszélyesebb állatra került a választásom, hogy el kell hagyni nekik a tyúkólat.

Felbontásuk után a fődarabokat is és a többi részüket is(belsőség,lábak fejek, szárnyak) úgy daraboltam és adagoltam szét, hogy hogy amit kiveszek a fagyasztóból azt egyszerre fel tudjam használni, egy napon, hogy ne kelljen újra befagyasztani.(Soha nem szoktam a már egyszer kiolvasztott húst újrafagyasztani.)Nem sok húst fogyasztunk, ezért kis adagokat készítek.

Ehhez a mai ételemhez elővettem 2 db combot (alsó és felsőcomb egyben), a mellet és a két kakas nyakának a bőrét, melyet nem daraboltam szét, hanem egyben hagytam, azért, hogy majd megtöltöm őket. Ehhez még a bontásnál lenyúztam a nyakcsontokról a bőrt egészben. 


Hozzávaló húsok:

- két db egész comb

- két db kakas nyakának a bőre

- két db kakasmáj

- fél kakasmell 


Töltelékhez:

- kakas máj

- egy csésze rizs

- egy csomó petrezselyemzöld

- fűszerek

Sütéshez:

- tepsi fedővel,

- fűszerek

- kevés olaj, vagy baromfizsír


Elkészítése:

- Először is a rizst kevés vízzel felteszem, hogy félig megfőjjön, majd leveszem, hogy hűljön.

- A tepsit előkészítem a sütéshez

- Combokat, mellet fűszerezem és beleteszem.

- A nyak bőrök egyik végét bevarrom még a töltés előtt

- Majd elkészítem a tölteléket.

Töltelék:A májakat nyersen szétzúzom, ráteszem a félig főtt rizsre, egy csomó összeaprított petrezselyemzöldet is ráteszek, sózom, borsozom és ha vavami eszembe jut fűszer, azt is ráteszem (ki, mit szeret) összekeverem és betöltöm a bőrökbe. Bevarrom, vagy betűzöm ezt a nyitott két végét is és beteszem a combok mellé a tepsibe.

Megjegyzés: Maradt egy kis töltelékem, ennek egyik felét káposztalevélbe tekertem és úgy tettem a tepsibe, a másik felét pedig jobb híján egy nagy kápia paprikába töltöttem és úgy tettem a többi sütnivaló közé. Ezeket osztom majd tányérokra.

 

MEHET minden a sütőbe!

- Egy dl baromfizsírt teszek alá, vagy ha nincs akkor egyszerűen csak vizet. Lefedem és félig megsütöm, majd leveszem a fedőt és aranybarnára (?Mikor hogy?)sütöm, majd utána tálalom.

 

A tányéron a felső db a töltött  káposztalevél, az mellette a sült comb.


A második tányér pedig kakasmell sütve, mellette a töltött kakasnyak.

Ezekhez az ételekhez nem kell köret, csak zöldségekkel, vagy befőttel javasolt tálalni.

Jó étvágyat hozzá!


Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »