Libapaprikás galuskával

Libapaprikás galuskával


 

Libapaprikás galuskával!

A libahúsból nagyon finom paprikást, ha úgy tetszik pörköltet lehet készíteni, főleg a csontosabb részeiből.

Én ezt a liba szárnyaiból szoktam készíteni és teszek hozzá liba lábat is, mert ettől lesz a szaft kicsit ragadós és nagyon jó ízű. 

Hozzávalók két személy részére:

     2 db libaszárny egész

     2 db libaláb

     1db vöröshagyma

     1 kanál libazsír vagy étolaj

     törött paprika, só, bors, pici kurkuma

Elkészítése:

Libazsíron vagy étolajon megdinsztelem a karikára vágott vöröshagymát üvegesre.

Ráteszem az összevágott tisztított libahúst, kicsit átforgatom, sóval borssal és pici pirospaprikával ízesítem.

Ismét átforgatom a húst, hogy az ízek átjárják, majd felengedem vízzel, hogy bőven ellepje.

Puhára főzom, újraízesitem, hozzáteszem a pirospaprika másik felét is és  egy késhegynyi kurkumát is.

Ismét felforralom, és ha a sűsűsége is jó akkor készen van. Félreteszem.


Köretnek galuskát vagy sós köményes burgonyát adunk hozzá.

Én most galuskát készítettem hozzá.

Hozzávalók:

     1 tojás

     liszt

Elkészítése:

     A tojást leütjük, öntünk hozzá kb. egy deciliter vizet, jól összekeverjük.

     Majd hozzáadjuk a tetszés szerinti lisztet úgy hogy ne legyen se kemény se lágy.

     Símára keverjük és utána forrásban lévő  sós vízbe csurgatjuk vagy szaggatjuk.

     Amikor feljön a víz tetejére, akkor leszűrjük és le öblítjük.

 

Ételeink készen vannak, tálalhatjuk ízlés szerint.

 

 

 

 

Díszíthetjük és adhatunk mellé meggy vagy őszibarack befőttet.

Igazából bármilyen befőtt jó mellé.

 

Ez itt egy őszibarack befőtt, amely nagyon illik hozzá!

Jó étvágyat!

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptajánló

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptajánló

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »