Rizsfelfújt


Rizsfelfújt, az egyszerű és finom édesség

Hozzávalók:

- 1dl víz

- 1l tej

- 25dkg rizs

- 2 csom. vaniliacukor

- 2ek cukor

Ezeket feltesszük lassú tűzön főni. Érdemes néha megkeverni, nehogy leragadjon. Ha kész, hagyom kihűlni.


Majd folytatva kell még:

- 5 db tojás,

- 3 ek cukor

- vaj, a tepsit kikenni,

- zsemlemorzsa

mazsola, ízlés szerint.

A tojássárgákat és a cukrot hozzákeverjük a rizshez, majd a tojásfehérjét felverjük és ezt is hozzákeverjük a rizshez.

Kivajazzuk a tepsit, megszórjuk zsemlemorzsával és..

Mehet a sütőbe! (180 fokon)

Sötési idő : 25-30 perc (vastagságától függ a sütési idő)

Amikor elkészült, ízlés szerinti méretre vájuk és bármilyen lekvárral, jammal ízesíthetjuk.

Jó étvágyat!

 

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »