Rukkolamártás sertésszelettel, ebédre
Ebéd: Rukkolamártás sertésszetettel
Tegnap magam sem tudom milyen ötlettől vezérelve vettem egy doboz friss rukkolát. (Eddig még sohasem kóstoltam.)
Utána olvastam és gyorsan rájöttem, hogy számos módon felhasználható, akár köretként, mártásként, salátaként, ételek díszítéseként.
Én most egy komplett ebédet készítettem belőle.
Hozzávalók
- Fél doboz rukkola
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1db zöldpaprika (aki szereti, annak csípős)
- kis db kaliforniai paprika
- két evőkanál olaj.
- só, bors ízlés szerint.
ezenkívül
- 1-1,5 dl tejszín
- 1 ek. liszt.
Elkészítése
- Az olajat beletesszük egy serpenyőbe, vagy kis lábosba, felforrósítjuk
- Majd rátesszük az összeaprított vörös-, és fokhagymát és kicsit megpirítjuk.
- Rádobjuk az összeaprított rukkolát és az összekockázott paprikákat is. Sót és borsot is.
- Kis dinsztelés után felengedjük 1-1,5 dl vízzel és pároljuk.
- Amíg párolódik, kikeverjük símára a tejszín a liszttel és....
- Folyamatos keverés mellett ráöntjük a készülő rukkolára.
- Felfőzzük (5-8 perc) a kívánt állagúra. Ha szükséges kevés vizet vagy tejszínt öntünk még hozzá.
- Közben után ízesítjük és készen is van!
Feltétként két rántottszeletet készítettem hozzá a szokásos módon egy főre.
Természetesen, ehhez a mártáshoz bármilyen natúr, sült, vagy rántotthúst is adhatunk.
Jó étvágyat hozzá!
ÍzVilága receptek
ÍzVilága receptek