Sült libamáj vegyes körettel

Sült libamáj vegyes körettel


 

Sült libamáj vegyes körettel


Hozzávalók:

libamáj, tetszés szerint.

- libaháj, amit tepertőnek sütünk,

- burgonya 4-5 db,

- salátalevél, 2-3 db,

- díszítéshez paprika, vagy paradicsom,

- szólő, néhány szem,

- só, bors, kevés étolaj.


Elkészítése:

Libahájat feltesszük, nagyon lassú tűzön sütni egy serpenyőben, de inkább csak kiolvasztani, majd a végén rápirítani.

Tepertőt kiszedjük belőle és az zsírt leszűrjük.

Visszatesszük a serpenyőbe, óvatosan a belehelyezzük a libamájat,

Ha nem lepi el a zsír, akkor szükség szerint pici étolajat öntünk hozzá.

Alacsony hőmérsékleten puhára sütjük.

Vigyázni kell rá, ne süljön túl, mert akkor kemény lesz!

A zsírt ismét leszűrjük, egy picit ülepítjük és hűtjük.

 

Közben, vagy inkább előtte főzünk sóban vízben burgonyát.

Megtörjük és egy-két evőkanál libazsírt ráteszünk a burgonyára.

Sózzuk ha kell és megtörjük.

 

Ha ezek mind készen vannak, ízlés szerint tányérokra rakjuk, azaz tálaljuk.

A libatepertőt is tányérra rakom egy paprika karikában.

Jó étvágyat hozzá!

 

 

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptajánló

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptajánló

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »