Sültes tál


Egyszerű vegyes tál a mindennapokra gyorsan.

Hozzávalók 2-4 személy részére:



  • 4-5 szelet klopfolt hús, bármilyen fajta
  • 1 db közepes tök
  • 1 kg új burgonya
  • 6 tojás
  • 8 dl étolaj
  • zsemlemorzsa
  • só,
  • bors,
  • egy kis csípőspaprika és zöldségek a díszítéshez.


Elkészítése:

Tököt meghámozom, legyalulom, lesózom majd állni hagyom.
Hússzeleteket klopfolom, kicsit megsózom.
Új burgonyát megtísztítom, lemosom és felteszem olajban sütni.
Amíg ez megsül addig másik serpenyőben kirántom a hússzeleteket.

Majd!

A gyalult töknek kinyomkodom a levét, jó erősen, zsemlemorzsát teszek bele és tetszés szerint sózom, borsozom.
Beleteszem a felvert tojásokat is, azt is ami a rántott húsnál kimaradt./ Darát hús is mehet bele, egy kevés, ha van otthon!/

Összekeverem, ha híg akkor zsemlemorzsát teszek még bele, majd összekeverem és gombócokat formálok belőle.
Olajba teszem őket, egy kicsit lelapítom,majd lassú tűzön kisütöm mindkét oldalát.

Ha minden kész, utána tálalom! Paradicsommal vagy bármi friss zöldséggel díszítem.
Uborka salátát adtam mellé!

Az egész család szereti!

Jó étvágyat hozzá!

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptajánló

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptajánló

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »