Sülttök


Sülttök, avagy hogyan késztem én?

 

Téli délutánok egyik kedvenc időtöltése a sütőtök sütése. Na nem úgy, mint annó nagyanyáink készítették... kemencében sütve, hanem csak sütőlapon, tepsiben sütve.

Hogyan készül?

Nagyon egyszerűen!

- Tököt megtisztítjuk, kettévágjuk és kimagozzuk.

- Kettévágjuk és a kívánt méretekre vágjuk, de lehet félben is hagyni, majd középmeleg sütőben megsütjük.

- Villa beleszúrásával ellenőrizhetjük az elkészültségét.


Ízesítése többféle lehet!

1.) Én mindig natúran sütöm, tehát semmivel nem ízesítem.

2.) Mások a etejére cukrot szórnak vagy mézzel bekenik sütés előtt.

3.) Vagy sóval hintik be sütés előtt.

Aki másképp szeretné, csinálja úgy, mert ezt az ételt elrontani nem lehet!


Amit kiszedtünk a tökből magot, azt is érdemes átmosni, megszárítani és utána langyos vagy kicsit melegebb sütőben megpirítani. Készen van a finom házi készítésű szotyi!

Érdemes kipróbálni!



Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptajánló

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptajánló

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »