Tárkonyos raguleves, citromkarikával, tejföllel
Tárkonyos raguleves, citromkarikával, tejföllel
Hozzávalók 2-4 személyre:
30-60 dkg színhús, én sertéscombból szoktam készíteni
Zöldségek: sárgarépa, petrezselyem, zeller
Esetleg kevés karaláb vagy karfiol
Paradicsom, paprika
vöröshagyma,
Citrom
Tejföl
Tárkony, só, bors
Elkészítése:
A húst felkockázom, majd harminc, negyven percig hideg vízben áztazom, hogy a vér kiázzon belőle és főzés közben ne habozzon a leves.
Zöldségeket megtisztítom, kb akkora kockákra vágom, mint a húst.
Kevés olajon vagy sertészsíron megdinsztelem a felkockázott vöröshagymát, ráteszem a húst, pár percig ezt is dinsztelem, majd ráteszem az összevágott zöldségeket is. Egy néhány karika csípős paprika is mehet bele, de óvatosan!
A paradicsomot nem kell felkockázni, egészben tegyük bele.
Öt, nyolc percig, folyamatos kevergetés közben tovább dinsztelem, közben só és borsot teszek rá.
Felengedem vízzel. Az eddigi tartalom kb. másfélszeresével.
Felforralom, majd lassú tűzön készre főzöm. Teszek bele tárkonyt is.
Újra ízesíteni kell!
Amikor kész, fél vagy egész citromot felkarikázok és beleteszem.
Teszek rá egy, egy, két evőkanál tejfölt is.
Tállalhatjuk!
Ha van otthon egy kevés petrezselyemzöld, aprítsuk fel és szórjunk egy kicsit a tetejére.
Nagyon szép a leves tetején és még jobb illatot varázsol levesünknek!
Sajnos nekem most nem volt.
Jó étvágyat!
ÍzVilága receptek
ÍzVilága receptek