Tejespite


Tejespite

Régi idők kedvelt hétköznapi édes sütéménye volt a tejespite.

tejes pite egy nagyon gyorsan elkészíthető és minimális erőfeszítést igénylő édesség.

A tésztája olyan mint a palacsinta tészta, csak egy kicsit sűrűbb, és ez cukrot is tartalmaz.


Hozzávalók

- 2-4 db tojás

- 15-20 dkg cukor

- 1 csomag vaníliás cukor

- kevés só 

- 30-50 dkg liszt

- 0,8-1,2 liter tej


Elkészítése:

- A tojásokat, cukrot, vaníliás cukrot, sót összekeverjük, 

- Majd hozzáadjuk a lisztet, 

- Utána a tej felét és kezdjük kikeverni.

- Annyi tejet adagoljunk hozzá, hogy a végeredmény egy sűrű palacsintatészta legyen.


Egy tepsit kivajazunk (esetleg kizsírozunk), majd beleöntjük a masszát.

180-190 fok körülire előmelegített sütőbe tesszük 1o-15 percig sütjük, majd további 40-50 percig alacsony hőfokon tovább sütjük.

Amikor már úgy látjuk, hogy készre sült ellenőrizzük villával.

(Szúrjuk a villát a tésztába, majd vegyik ki belöle. A sült tészta nem marad a villán.)

A kisült tészta aranysárga lesz, de aki sültebben szereti sütheti tovább is. Ízlés szerint.

A tepsi oldalánál egy kicsit sültebb lesz, de ezt nem szükséges levágni róla kínálás előtt, mert nagyon finom.

Tetejére kenhetünk lekvárt, vagy csak egyszerűen mellé tesszük mártósnak. Meghinthetjük cukorral, fahéjjal, vagy amit gondolunk.

Én most csak sűrű cokros vízzel kentem meg.

 

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »