Tojáspörkölt tarhonyával és ...

Tojáspörkölt tarhonyával és ...


Tojáspörkölt tarhonyával és kevés apróra kockázott sertésszelettel

Sós vízben 15 perc alatt keményre főzzük a tojásokat, majd ha kihűltek, meghámozzuk őket.

Közben elkészítjük a pörköltalapot: zsíron vagy olajon alacsony hőmérsékleten kb. 15 perc alatt puhára dinszteljük az apróra vágott hagymát. Én tettem bele két szelet karajhúst is összekockázva. Ezután mehet rá a pirospaprika, ezzel jól elkeverjük, majd azonnal felöntjük 3 dl vízzel.

Beledobjuk az apróra vágott paradicsomot és paprikát,(én itt ezek helyett három evőkanál házi lecsót tettem bele), fűszerezzük köménnyel és majorannával, sózzuk, borsozzuk, és nagyjából 20 perc alatt készre főzzük az alapot. Ha megvagyunk az alappal, beledobjuk az ízlés szerint feldarabolt tojásokat, én például négybe vágom őket. Már csak egyet forralunk rajta, de nem keverjük meg, nehogy összetörjük a tojásokat. Galuskával tálaljuk.

Finom és gyors egytálétel!

 

 

 

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »