Zöldborsóleves téliesen

Zöldborsóleves téliesen


Zöldborsóleves téliesen...

Ősszel és télen amikor már a kertekben nincs és a picon sem lehet kapni minden friss zöldséget, akkor jönnek jól a fagyasztóládában  és a kamrában elspájzolt termények. A zöldborsó természetesen fagyasztva, esetleg dunsztosüvegben eltéve télire. Ma is ilyen termékekből készítettem egy nagyon egyszerű és gyors és finom levest.

Hozzávalók:

- egy maréknyi fagyasztott borsó

- kevés fagyasztott petrezselyem zöldje

- két közepes nyers sárgarépa (ha nincs, jó a fagyasztott is) 

- étolaj, vagy zsír

- liszt

- 1 fej vöröshagyma

- 4-6 gerezd fokhagyma

- só, bors

- töröttpaprika

- daráltpaprika csípős (nem volt itthon zöld csípős paprikám)

 

Elkészítése:

- Kis fazékban kevés olajban vagy zsírban megdinsztelem a vöröshagymát és a nyers sárgarépát is ráteszem egy kicsit dinsztelni, 

- Majd utána rádobom a vékony szeletekre vágott fokhagymát is,

- Utána a fagyasztott borsót és a fagyasztott petrezselyem zöldet is, apró darabokra törve,

- Majd kevergetés mellett egy evőkanálnyi lisztet (vagy kevesebbet) és a piros töröttpaprikát szépen elkeverem és felengedem tetszés szerinti vizzel.

- Sózom, borsozom, bele a daráltpaprikát is és készre főzöm. Tálalható!

Aki szereti, karikázhat bele páros debreceni kolbászt, vagy virslit. Ekkor pirospaprikából kevesebbet kell bele tenni.

Jöhet a második fogás!

Jól illenek utána a különféle tészták.

Mákos, dióstészta, vagy esetleg a túróscsusza, de ezek liszttel és zukrozva készülnek, így én ezt kihagytam az ebédemből, de aki fogyaszthatja annak bátran ajánlom!


Jó étvágyat!

Receptet lejegyezte: Irina

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »