Zöldborsóleves téliesen
Zöldborsóleves téliesen...
Ősszel és télen amikor már a kertekben nincs és a picon sem lehet kapni minden friss zöldséget, akkor jönnek jól a fagyasztóládában és a kamrában elspájzolt termények. A zöldborsó természetesen fagyasztva, esetleg dunsztosüvegben eltéve télire. Ma is ilyen termékekből készítettem egy nagyon egyszerű és gyors és finom levest.
Hozzávalók:
- egy maréknyi fagyasztott borsó
- kevés fagyasztott petrezselyem zöldje
- két közepes nyers sárgarépa (ha nincs, jó a fagyasztott is)
- étolaj, vagy zsír
- liszt
- 1 fej vöröshagyma
- 4-6 gerezd fokhagyma
- só, bors
- töröttpaprika
- daráltpaprika csípős (nem volt itthon zöld csípős paprikám)
Elkészítése:
- Kis fazékban kevés olajban vagy zsírban megdinsztelem a vöröshagymát és a nyers sárgarépát is ráteszem egy kicsit dinsztelni,
- Majd utána rádobom a vékony szeletekre vágott fokhagymát is,
- Utána a fagyasztott borsót és a fagyasztott petrezselyem zöldet is, apró darabokra törve,
- Majd kevergetés mellett egy evőkanálnyi lisztet (vagy kevesebbet) és a piros töröttpaprikát szépen elkeverem és felengedem tetszés szerinti vizzel.
- Sózom, borsozom, bele a daráltpaprikát is és készre főzöm. Tálalható!
Aki szereti, karikázhat bele páros debreceni kolbászt, vagy virslit. Ekkor pirospaprikából kevesebbet kell bele tenni.
Jöhet a második fogás!
Jól illenek utána a különféle tészták.
Mákos, dióstészta, vagy esetleg a túróscsusza, de ezek liszttel és zukrozva készülnek, így én ezt kihagytam az ebédemből, de aki fogyaszthatja annak bátran ajánlom!
Jó étvágyat!
Receptet lejegyezte: Irina
ÍzVilága receptek
ÍzVilága receptek