Brassói aprópecsenye, paradicsommal

Brassói aprópecsenye, paradicsommal


 

Brassóiapró pecsenye, paradicsommal


Hozzávalók két-három személyre:

     50-60 dkg sertéscomb, ízlés szerint,

     5-6 db burgonya.

     3-4 db paradicsom,

     1 db kisebb vöröshagyma,

     4-5 gerezd fokhagyma

     só, bors

     és étolaj a sütéshez.

Elkészítése:

   Vörös hagymát felaprítom és kevés (2-3 evőkanál) olajon megdinsztelem,

   majd ráteszem az összeaprított húst,

   Lassú tűzön 8-10 percig folyamatos keverés közben párolom, sütöm.

   Teszek rá sót, borsot, 2-3  gerezd összezúzott fokhagymát.

   Én ilyenkor szoktam ráönteni fél vagy egész deciliter vizet.

   Megkeverem és lefedem pár percig párolni.

   Így kicsit szaftosabb lesz a hús.


Megnézem milyen a hús állaga:

    Ha még kemény, akkor ismét öntök rá vizet és újra lefedem.

    Néhány perc múlva amikor már majdnem elpárolgott a víz,

    folyamatos kíméletes keverés mellett zsírjára pirítom.

    Nem kell nagyon kiszárítani!


   Olajban kisütöm az össze kockázott burgonyát, szép aranysárgára,

   kiszedem az olajból majd,

   összeöntöm a már elkészült hússal, 2-3 gerezd tört fokhagymával és kíméletesen összekeverem.


   Ízlés szerint tálalom! Szeletelt paradicsomot tettem  mellé salátának.


Jó étvágyat hozzá!

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptajánló

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptajánló

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »